E-LEARNING

Module 2: Versterk de ander met NLP

Voor paramedici

Met jouw communicatiekracht kun je de ander versterken
Herken jij ook dat je met sommige cliënten makkelijk communiceert, snel begrip en diepgang bereikt, en dat je met sommige cliënten daar veel meer moeite moet doen. Misschien is er zelfs ook wel eens sprake van onbegrip of weerstand. Dat kun je uiteraard ook ervaren in je communicatie met mantelzorgers, verplegend personeel, ouders en verzorgers. Als jij meer diepgang, begrip en resultaat wilt bereiken met je communicatie, dan is deze learning speciaal voor jou als zorgprofessional. Zodat je daarmee de impact en kwaliteit van je behandelingen ook daadwerkelijk kunt verbeteren. Zodat jij een verschil kunt maken en je cliënten meer in hun kracht te zetten. Praktische bewustwording en antwoord op de vraag HOE doe ik dat? Deze e-learning biedt je een aantal basis gereedschappen en concrete oefeningen uit de NLP methodiek, gericht op bewustwording van je communicatiekracht, jouw flexibiliteit om met verschillende mensen te communiceren, te motiveren en te overtuigen. Na deze learning heb je meer begrip over hoe communicatie werkt, hoe ruis en onbegrip ontstaat, hoe belangrijk stemmingen zijn, hoe jij nog beter contact kunt maken, hoe je gedragsvoorkeurstijlen kunt herkennen en je leert concrete taal- en vraagtechnieken. Deze e-learning biedt een kleine greep uit de mogelijkheden die de NLP methodiek biedt, maar het zijn wel de meest krachtige en praktische tools die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Het is aan te bevelen om de e-learning Versterk jezelf met NLP (module 1) te volgen alvorens aan deze e-learning Versterk de ander met NLP (module 2) te beginnen.

Deze e-learning is geaccrediteerd voor paramedici van de volgende beroepsgroepen: EN, NVD, NVH, NVLF, NVMBR, NVvO, NVvP, OVN, VVoCM, FT.+/-6 uur
6 accreditatiepunten
ADAP-erkend

Leerdoelen

Aan het eind van deze e-learning heb je geleerd:

 • hoe communicatie, waarneming, interpretatie en stemmingen werken aan de hand van het NLP communicatie model
 • dat het veranderen van gedrag stemmingsafhankelijk is, en hoe je jouw cliënt kunt ondersteunen om stemmingen om te buigen
 • hoe je zuiver kunt waarnemen en interpraters kunt vermijden
 • hoe je professioneel kunt afstemmen op de ander om weerstand te voorkomen of om te buigen
 • wat de optimale grondhouding is als je op een dieper niveau je cliënten wilt coachen naar ander gedrag
 • om de 6 stappen van het NLP coachmodel toe te passen
 • welke valkuilen je als coachende therapeut dient te vermijden en hoe je dat kunt doen
 • hoe belangrijk taal en woorden zijn en hoe je kunt navigeren met de abstractienviveaus van taal
 • hoe je beter contact kunt maken met je cliënten door verschillende gedragstijlen te herkennen: de NLP representatie voorkeursystemen
 • hoe je doorvraag vragen kunt stellen volgens het mini-metamodel van NLP, zodat er meer keuzemogelijkheden en ruimte ontstaat voor je client.

Inhoud

Deze cursus is opgebouwd uit vijf onderdelen:

 • Deel 6: Communicatie, stemming en gedrag
 • Deel 7: Professioneel afstemmen
 • Deel 8: Jouw coach vaardigheden aanscherpen
 • Deel 9: De kracht van taal

Praktisch

 • studiebelasting: +/- 6 uur
 • €175,-
 • 6 accreditatiepunten toegekend door ADAP tot 25-05-2025 voor EN, NVD, NVH, NVLF, NVMBR, NVvO, NVvP, OVN, VvOVM en 4 punten voor het beroepsgerelateerde deel door het accreditatiebureau fysiotherapie tot 16-05-2025
 • Het is aan te bevelen om de e-learning Versterk de ander met NLP (module 1) te volgen alvorens aan deze e-learning Versterk de ander met NLP (module 2) te beginnen.
 • Ontwikkeld door Ingrid Smit
 • Certificaat bij slagen

Ervaringen


-

De e-learning "versterk de ander met NLP" heeft mij slimme en simpele tools gegeven wat de communicatie met de client verbeterd. Ingrid geeft een duidelijke uitleg van het NLP communicatie model, het NLP coach model en het fenomeen rapport. Ik ben weer heel wat wijzer geworden en de communicatie met mijn clienten verloopt soepeler. Ik heb het gevoel dat ik ze beter in hun kracht kan zetten met eenvoudige technieken. Een aanrader!

Marijke Bolt
Heb je nog vragen?
Mail ons!
info@ergolearning.nl
Samensteller
martine

Ingrid Smit Na mijn eerste loopbaan als bedrijfskundige en interim manager in de vastgoedsector, startte ik in 2008 een eigen trainingsbureau. Ik was inmiddel internationaal gecertificeerd NLP trainer en ik verzorgde korte trainingen op het gebied van communicatie, zichtbaarheid, time-management en bewustzijnsontwikkeling voor zorginstellingen en het bedrijfsleven.

Inmiddels werk ik alweer een aantal jaar als freelance trainer en coach, teambegeleider en life-coach en heb ik naast NLP meerdere methodieken in mijn gereedschapskist, zoals oplossingsgericht werk, systemisch werk, trauma-healing en MBIT.

Voor trainingsinstituut JBBX en de ErgoAcademie en de PPN academie verzorg ik vooral de gecertificeerde NLP practitioner en NLP master opleidingen en kortere cursussen op het gebied van timemanagement, communicatie, teamwork en leiderschap. Daarnaast verzorg ik voor diverse opdrachtgevers voor teamtrainingen, persoonlijke coaching en motivatie-sessies.

Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling leidt tot betere communicatie, krachtiger leiderschap en diepere verbinding met anderen. Leren, groeien en inspiratie zijn dan ook mijn manier om de wereld een stuk mooier en beter te maken, met elkaar.

Ook interessant
artrose
Ethiek in de paramedische praktijk