E-LEARNING

Module 1: Versterk jezelf met NLP

Voor paramedici

Deze e-learning biedt je als paramedicus een aantal basis gereedschappen en concrete oefeningen uit de NLP methodiek, gericht op bewustwording van je eigen valkuilen en op het versterken van je zelfverzekerdheid, vertrouwen, mindset, focus en balans in je leven. Deze e-learning biedt een kleine greep uit de mogelijkheden die de NLP methodiek biedt, maar het zijn wel de meest krachtige en praktische tools die je direct kunt toepassen in de praktijk. Om jezelf te versterken. En ook al om toe te passen in je dagelijkse praktijk. Deze e-learning is geaccrediteerd voor paramedici van de volgende beroepsgroepen: EN, NVD, NVH, NVLF, NVMBR, NVvO, NVvP, OVN, VvOVM.


+/- 5 uur
5 accreditatiepunten
ADAP-erkend

Leerdoelen

Aan het eind van deze e-learning heb je geleerd:

 • Wat de NLP methodiek is (Neuro Linguistisch Programmeren) en je hebt geleerd om een aantal concrete modellen uit de NLP methodiek toe te passen om je bewustzijn over je eigen gedrag en intrinsieke motivatie te vergroten. (Alle modellen heb je eerst zelf leren toepassen door middel van concrete zelfreflectie aan de hand van de geboden oefeningen, om deze vervolgens toe te passen in de behandeling van je cliënten.)
 • Hoe je energielekken en energiegevers kunt opsporen en benoemen (bij jezelf en je cliënten)
 • Hoe je SMART doelen stelt, ook al zijn de resultaten niet praktisch meetbaar en aan welke vormvoorwaarden gedragsdoelen en levensdoelen het beste kunnen voldoen om de doelen zo haalbaar mogelijk te laten zijn.
 • Hoe je cliënten kunt ondersteunen bij het formuleren van haalbare doelen en extra kunt motiveren, middels visualisatie en vraagtechnieken.
 • Om reactief gedrag te herkennen en deze om te buigen naar proactief gedrag.
 • Wat de kern-competenties en basis voorwaarden zijn voor daadkracht, verantwoordelijkheid en zelfzekerheid
 • Hoe jij beperkende gedachten van jezelf en cliënten kunt ombuigen naar een positieve mindset.
 • Het model van de Logische Niveaus van NLP toe te passen in reflectie naar jezelf en in de behandeling van je cliënten. Dit model is erop gericht om gedragsverandering op diepere lagen te ondersteunen.

Inhoud

Deze cursus is opgebouwd uit vijf onderdelen:

 • Deel 1: Wat is NLP
 • Deel 2: Wat wil je veranderen
 • Deel 3: Jouw basis van kracht
 • Deel 4: Hoe steun of saboteer jij jezelf?
 • Deel 5: Innerlijke drijfveren

Praktisch

 • studiebelasting: +/- 5 uur
 • €155,-,-
 • 5 accreditatiepunten toegekend door ADAP tot 4-08-2024 voor EN, NVD, NVH, NVLF, NVMBR, NVvO, NVvP, OVN, VvOVM
 • Ontwikkeld door Ingrid Smit
 • Certificaat bij slagen

Ervaringen


Ik vind het een hele inspirerende elearning, waarbij ik veel heb geleerd over mezelf én waarbij ik handige tools krijg om in te zetten als ergotherapeut. De opbouw is heel duidelijk en afwisselend. Ik vind de uitleg heel prettig, vooral door de concrete voorbeelden van Ingrid en daarbij de koppeling naar je cliënt. En je wordt zelf goed aan het werk gezet door de duidelijke oefeningen Ook worden er verbanden gelegd tussen de verschillende delen, dat is verhelderend. Kortom, een aanrader voor iedereen!

Marieke van Alst
Heb je nog vragen?
Mail ons!
info@ergolearning.nl
Samensteller
martine

Ingrid Smit Na mijn eerste loopbaan als bedrijfskundige en interim manager in de vastgoedsector, startte ik in 2008 een eigen trainingsbureau. Ik was inmiddel internationaal gecertificeerd NLP trainer en ik verzorgde korte trainingen op het gebied van communicatie, zichtbaarheid, time-management en bewustzijnsontwikkeling voor zorginstellingen en het bedrijfsleven.

Inmiddels werk ik alweer een aantal jaar als freelance trainer en coach, teambegeleider en life-coach en heb ik naast NLP meerdere methodieken in mijn gereedschapskist, zoals oplossingsgericht werk, systemisch werk, trauma-healing en MBIT.

Voor trainingsinstituut JBBX en de ErgoAcademie en de PPN academie verzorg ik vooral de gecertificeerde NLP practitioner en NLP master opleidingen en kortere cursussen op het gebied van timemanagement, communicatie, teamwork en leiderschap. Daarnaast verzorg ik voor diverse opdrachtgevers voor teamtrainingen, persoonlijke coaching en motivatie-sessies.

Ik ben ervan overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling leidt tot betere communicatie, krachtiger leiderschap en diepere verbinding met anderen. Leren, groeien en inspiratie zijn dan ook mijn manier om de wereld een stuk mooier en beter te maken, met elkaar.

Ook interessant
artrose
Ethiek in de paramedische praktijk