E-LEARNING

Ergotherapie en Burn-outIedereen ervaart wel eens stress maar wat als deze langdurig aanhoudt en je je dagelijkse activiteiten niet meer kunt uitvoeren? Dan zou het wel eens kunnen dat iemand in een burn-out terecht is gekomen. Als ergotherapeut zijn wij experts in het analyseren van activiteiten in relatie tot gedrag. Hier ligt een grote kans voor onze beroepsgroep! Elke ergotherapeut komt wel eens cliënten tegen met langdurige stressklachten. In deze e-learning krijg je concrete handvatten wat jij hier als ergotherapeut mee kan doen.

Deze e-learing is geaccrediteerd, kijk bij de praktische informatie voor welke beroepsgroepen.

+/-6 uur
6 accreditatiepunten
ADAP-erkend

Leerdoelen

  • De ergotherapeut heeft basiskennis van burn-out
  • De ergotherapeut kan Psycho educatie geven aan de cliënt en zijn omgeving
  • De ergotherapeut kan de cliënt in alle fases van herstel begeleiden
  • De ergotherapeut heeft kennis van de verschillende werkvormen
  • De ergotherapeut kan samen met de cliënt middels diverse interventies een behandelplan opstellen, uitvoeren en evalueren om de cliënt actief te laten werken aan zijn herstel

Inhoud

De e-learning bestaat uit een theoretische introductie waarbij we ingaan op hoe stress werkt en wat een burn-out inhoud. We nemen je mee in de diverse fases van een burn-out en leren je hoe je als ergotherapeut in elke fase je cliënt kunt begeleiden/behandelen. Middels praktische interventies en werkvormen kan jij gelijk in de praktijk aan de slag. De e-learning is geschikt voor ergotherapeuten die werkzaam zijn met cliënten met een (dreigende) burn-out.

Praktisch

  • Studiebelasting: +/- 6 uur
  • €175,-
  • 6 accreditatiepunten toegekend door ADAP tot 21-12-2025 voor EN
  • Ontwikkeld door Petra Melkert en Renske van der Sluijs
  • Certificaat bij slagen

Ervaringen


De e-learning "burn-out" heeft mij praktische tools gegeven hoe ik een cliënt met een burn-out van begin tot eind kan behandelen. Petra en Renske reiken verschillende methodes en werkvormen aan. Hierdoor kan ik samen met de cliënt kijken hoe diegene weer in balans kan komen met betrekking tot zijn leefgebieden (werk, privé, in- ontspanning, slaap, prikkelverwerking etc.) Ik ben wijzer geworden op welke manier ik de cliënt kan ondersteunen in terugkeer naar werk, maar met name in de terugkeer naar het betekenisvol handelen! Echt een aanrader!

Inez
Heb je nog vragen?
Mail ons!
info@ergolearning.nl
Samensteller
Renske en Petra

Petra Melkert en Renske van der Sluijs zijn de drijvende kracht achter Ergotherapiepraktijk Veerkrachtig. Wij zijn allebei enthousiaste en ervaren therapeuten die zich gespecialiseerd hebben in chronische pijn en vermoeidheid, psychische problematiek, prikkelverwerking en arbeidsre-integratie. Persoonlijke aandacht en ruimte voor iemand zijn verhaal staat centraal in onze praktijk. Samen met de cliënt kijken we vooral naar de mogelijkheden en de relatie tussen iemand zijn activiteitenpatroon en gedrag. Wij merken dat voor veel ergotherapeuten de doelgroep burn-out nog onbekend terrein is en daarom willen wij graag onze kennis en expertise met jullie delen.

Ook interessant
artrose
Ethiek in de paramedische praktijk